Ik geboren en opgegroeid in Den Haag en heb daar de HEAO gedaan in de economisch-juridische richting. Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht heb ik een jaar als administrateur gewerkt bij een importeur van printers en computers. In 1987 ben ik de avondopleiding voor Register Belastingadviseur gaan volgen en ben ik in dienst getreden bij NBM (later NBM-Amstelland) als bedrijfsfiscalist. Die functie heb ik daar 14 jaar bekleed. In 2001 ben ik Head of Taks geworden van DHV (inmiddels RoyalhaskoningDHV), een internationaal advies- en ingenieursbureau.

In 2007 heb ik uit persoonlijke interesse een leergang mediation gevolgd en ben mij op dat gebied verder gaan verdiepen en bekwamen. In 2010 werd ik gecertificeerd mediator en in 2011 heb ik mijn baan opgezegd om mij geheel te kunnen richten op zakelijke conflictbemiddeling. Incidenteel deed ik op freelance basis nog fiscale projecten, maar in 2015 heb ik mijn belastingadviespraktijk beƫindigd.

Ik woon en werk in Maarn en in mijn vrije tijd luister ik naar muziek en tuinier ik. Daarnaast ben ik hoornist bij het Zeister Philharmonisch Orkest. Mijn vrouw heeft een eigen praktijk als tuinontwerper en beplantingsadviseur onder de naam Tuin Natuurlijk!
Wij hebben twee kinderen die op zichzelf wonen.